Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2020. június 2-től — a járványügyi óvintézkedések betartása mellett- tovább bővülnek a személyes ügyintézést igénylő konzuli szolgáltatásaink.

Az Ottawai Nagykövetség konzuli részlegén történő ügyintézésre időpont a továbbiakban is emailben foglalható a consulate.ott@mfa.gov.hu email címen.

Június 2-től az alábbi ügytípusokra foglalhatók időpontok:

  • Útlevél igénylés (kiskorúak és nagykorúak kérelmei egyaránt) azon magyar állampolgárok részére, akik útlevele maximum 1 éve járt le
  • Gyermek születésének hazai anyakönyvezése, ezzel összefüggően első útlevélkérelmük, illetve szüleik házasságának hazai anyakönyvezése (amennyiben az a magyar anyakönyvezés nem történt meg)
  • Apai elismerő nyilatkozat
  • Ügyfélkapu regisztráció
  • Konzuli tanúsítvány vezetői engedély honosításához
  • Személyigazolvány (e-SZIG)
  • Aláírás és másolat hitelesítése
  • Hatósági erkölcsi bizonyítvány

Továbbra is lehetőség van postai ügyintézésre olyan ügytípusok esetében, ahol jogszabály azt nem tiltja. (pl. erkölcsi bizonyítvány igénylése, külföldön élő magyar állampolgárként történő nyilvántartásba vétel, haláleset hazai anyakönyvezése).

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy –tekintettel a jogszabály által meghosszabbított ügyintézési határidőre- továbbra sem foglalható időpont a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság részére küldendő, úgynevezett „életbenléti igazolások” hitelesítésével kapcsolatos ügyintézésre.

Figyelem!

Kérjük, hogy az ügyintézéshez szükséges dokumentumokat, előre kitöltött nyomtatványokat szíveskedjen magával hozni!

Kérjük, hogy csak akkor jelenjen meg ügyintézésre, ha az időpontfoglalásáról a visszaigazoló emailt megkapta. A lefoglalt időpontra egyedül érkezzen és tartsa be az előírt fizikai távolságot. Szájmaszk viselése az ügyintézés teljes időtartama alatt kötelező, ennek meglétéről az ügyfeleknek maguknak kell gondoskodniuk. Ennek hiányában nem áll módunkban ügyintézésre fogadni. Kérjük, hogy amennyiben tüneteket észlel magán vagy az elmúlt 14 napban külföldre utazott, úgy az ügyintézést egy későbbi időpontra halassza.

Egyéb, konzuli ügyintézéssel kapcsolatos kérdésével továbbra is forduljon hozzánk bizalommal! Elérhetőségünk: consulate.ott@mfa.gov.hu