Kihelyezett konzuli napok

Magyarország ottawai Nagykövetsége Új Skócia tartományban, Waverley településen, 2024. április 24 - április 26. között kihelyezett konzuli napokat szervez.

Jelentkezni, az intézni kívánt ügy leírásával, és a jelentkező elérhetőségeinek megadásával, az ottawai nagykövetség konzuli részlegének címén lehetséges: consulate.ott@mfa.gov.hu

Extramural consular days organized by the Embassy of Hungary in Ottawa are scheduled between April 24 and April 26, 2024 in Waverley, Nova Scotia.

If you are interested, please write an e-mail to the consular section of the Embassy of Hungary in Ottawa: consulate.ott@mfa.gov.hu

 


Milyen ügyeket intézhet kihelyezett ügyfélfogadáson?

A kihelyezett ügyfélfogadás célja, hogy az ügyfeleink kevesebb utazással intézhessék azokat a konzuli ügyeiket, amelyekben a tiszteletbeli konzulok nem járhatnak el. Elsősorban állampolgársági, anyakönyvi és útlevélügyek  intézésére szolgál, de egyéb ügytípusok intézésre is lehetőséget biztosítunk, kivéve a vízumügyeket és hitelesítéseket.

Kihelyezett ügyfélfogadás esetén az állampolgárság megállapítása és honosítás iránti kérelem kivételével ügyenként 22 CAD kiszállási költségátalányt számítunk fel az alap díjtételen felül.


Hogyan jelentkezhet kihelyezett ügyfélfogadásra?

Ügyintézési igényét jelezze a consulate.ott@mfa.gov.hu címre,

  • neve,
  • telefonos és e-mailes elérhetőségei,
  • az ügyintézésre preferált város vagy városok megadásával és
  • az intézendő ügy rövid leírásával.

Az e-mailen előre bejelentkezett érdeklődöket értesíteni fogjuk, ha megnyílnak foglalható időpontok.

A lefoglalt ügytípuson kívüli ügyek intézésére nincs lehetőség. Minden esetben hozza magával a honlapunkról letöltött, kinyomtatott és teljesen kitöltött formanyomtatványokat, a kérelem mellékleteit és érvényes fényképes személyazonosító okmányait. Minden konzuli díj bankkártyával fizetendő, készpénzt és csekket nem tudunk elfogadni.

 

 

Kihelyezett ügyfélfogadás egyéb kanadai városokban

Magyar közösségek, nagyszámú ügyfél érdeklődése esetén a Konzuli Hivatal más kanadai városokban is tarthat kihelyezett ügyfélfogadást. Jelenleg Halifax-ban van ilyen szervezés alatt. Kérjük, ha e városban szeretné konzuli ügyét intézni, küldjön egy emailt a consulate.ott@mfa.gov.hu címre, és iratkozzon fel értesítési listánkra, hogy tájékoztatni tudjuk a tervezett ügyfélfogadás dátumáról.

A Torontói Főkonzulátus is szervez kihelyezett ügyfélfogadást konzuli kerületében.