A járványhelyzetre tekintettel a kihelyezett ügyfélfogadások szervezése jelenleg szünetel. Megértésüket köszönjük!

 


Milyen ügyeket intézhet kihelyezett ügyfélfogadáson?

A kihelyezett ügyfélfogadás célja, hogy az ügyfeleink kevesebb utazással intézhessék azokat a konzuli ügyeiket, amelyekben a tiszteletbeli konzulok nem járhatnak el. Elsősorban állampolgársági, anyakönyvi és útlevélügyek  intézésére szolgál, de egyéb ügytípusok intézésre is lehetőséget biztosítunk, kivéve a vízumügyeket és hitelesítéseket.

Kihelyezett ügyfélfogadás esetén az állampolgárság megállapítása és honosítás iránti kérelem kivételével ügyenként 22 CAD kiszállási költségátalányt számítunk fel az alap díjtételen felül.


Hogyan jelentkezhet kihelyezett ügyfélfogadásra?

Időpontot a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home oldalon foglalhat. Ha nincsenek foglalható időpontok, ügyintézési igényét jelezze a consulate.ott@mfa.gov.hu címre,

  • neve,
  • telefonos és e-mailes elérhetőségei,
  • az ügyintézésre preferált város vagy városok megadásával és
  • az intézendő ügy rövid leírásával.

Az e-mailen előre bejelentkezett érdeklődöket értesíteni fogjuk, ha megnyílnak foglalható időpontok.

A lefoglalt ügytípuson kívüli ügyek intézésére nincs lehetőség. Minden esetben hozza magával a honlapunkról letöltött, kinyomtatott és teljesen kitöltött formanyomtatványokat, a kérelem mellékleteit és érvényes fényképes személyazonosító okmányait. Minden konzuli díj bankkártyával fizetendő, készpénzt és csekket nem tudunk elfogadni.


Kihelyezett ügyfélfogadás Montréalban

Megszünt figyelemmel a Montreáli Főkonzulátus megnyitására.


Kihelyezett ügyfélfogadás egyéb kanadai városokban

Magyar közösségek, nagyszámú ügyfél érdeklődése esetén a Konzuli Hivatal más kanadai városokban is tarthat kihelyezett ügyfélfogadást. Jelenleg Halifax-ban van ilyen szervezés alatt. Kérjük, ha e városban szeretné konzuli ügyét intézni, küldjön egy emailt a consulate.ott@mfa.gov.hu címre, és iratkozzon fel értesítési listánkra, hogy tájékoztatni tudjuk a tervezett ügyfélfogadás dátumáról.

A Torontói Főkonzulátus is szervez kihelyezett ügyfélfogadást konzuli kerületében.