Lakatos István

  • Október 9, 19:00

Lakatos István hegedűművész Montreal szívében, az egyik kis utca magyar vendéglőjében, a Budapest étteremben muzsikájával, míg felesége, Rozália finom és bőséges magyar ételekkel varázsolja el a betérőket

„Ezt az éttermet azért találtuk ki, hogy adhassunk. Mivel művész emberek vagyunk és magyarok, ezért természetes volt, hogy vendégeinket úgy fogadjuk, mint otthon: zenével. Magyar zenével, cigány zenével, amit már egyre ritkábban lehet hallani. Természetesen játszunk kísérő zenét is a vacsorához, de utána vendégeinket megajándékozzuk egy koncerttel, s kívánságra is muzsikálunk szeretettel és örömmel. Ezek tulajdonképpen “magyar esték.” Magyar ételeket szolgálunk fel magyar vendégszeretettel és magyar zenével.” – vallja Lakatos István.

Lakatos István egészen kicsi gyermek volt, amikor elkezdett hegedülni tanulni. Szorgalmas gyakorlással sajátította el a hegedűjáték tudományát, melyet művészetté érlelt. Szívvel-lélekkel játszik cigány és magyar népzenét, híres operett-dallamokat, Brahms és Vecsey Ferenc műveket.

Az ottawai koncerten Szomora Zoltán gitárművész lesz zenei partnere.