Konzuli kerület:  ​ Ontario tartományon belül Ottawa szövetségi főváros közigazgatási területe, Québec, Újfundland és Labrador, Új-Brunswick, Új-Skócia, Prince Edward Island, valamint Nunavut.

Ha az Ön tartózkodási helye a Torontói Főkonzulátus konzuli kerületében található, kérjük, hogy konzuli ügyekkel kapcsolatban ne az Ottawai Nagykövetségnél érdeklődjön!

Bizonyos konzuli ügyekben (bajba jutott magyar állampolgárok ügyei, aláírás- és másolathitelesítések, 12 éven aluliak útlevélkérelmei) Magyarország kanadai tiszteletbeli konzuljai is segítségére lehetnek.

Cím:     ​ 299 Waverley Street, Ottawa, ON K2P 0V9, Canada (postai cím)

302 Metcalfe Street, Ottawa, ON K2P 1S2 (bejárat konzuli ügyfeleknek)

Az Ottawán kívüli kihelyezett ügyfélfogadásról itt tájékozódhat!

Ügyfélfogadási rend: 

Hétfő             09-12 óra

Szerda          09-12 óra

Csütörtök      09-12 óra

Ügyfeleket kizárólag előzetes internetes időpontfoglalás alapján fogadunk! Időpontfoglalási rendszerhttps://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home

A lefoglalt ügytípuson kívüli ügyek intézésére nincs lehetőség. Minden esetben hozza magával a honlapunkról letöltött, kinyomtatott és teljesen kitöltött formanyomtatványokat, a kérelem mellékleteit és érvényes fényképes személyazonosító okmányait. Minden konzuli díj bankkártyával fizetendő, készpénzt és csekket nem tudunk elfogadni.

A konzuli hivatal mind a magyarországi, mind az ontariói ünnepnapokon zárva tart! Az esetleges további zárva tartásról a hírek alatt adunk tájékoztatást.

A bejáratunk akadálymentesített.

E-mail elérhetőség:

consulate.ott@mfa.gov.hu

A magyarországi hatóságok előtt folyamatban lévő ügyek sürgetésére nincs módunk!

Telefonos elérhetőség: ​ +1 (613) 230-8215

Hétfőtől csütörtökig, EST időzóna szerint 13:00 és 16:00 óra között fogadjuk a hívásokat konzuli ügyekben. 

A telefonvonalunk túlterhelt, ezért telefonon nem adunk olyan információt, amely a honlapunkon is elérhető.

Bajba jutott magyar állampolgárok munkaidőben (hétfőtől csütörtökig reggel 8:00 és délután 4:30 között, pénteken reggel 8:00 és délután 2:00 között) a fenti számon kérhetnek konzuli segítséget. Munkaidőn túl kérjük keressék a főoldalunkon található központi ügyeleti elérhetőségek valamelyikét.

Telefax:

+1 (613) 230-7550