​Köszöntjük az Ottawai Nagykövetség honlapjának konzuli információs oldalain!

Oldalainkon tájékozódhat a konzuli szolgálat kanadai elérhetőségeiről, a konzuli szolgálat érdekvédelmi tevékenységéről és a konzulnál kezdeményezhető ügyekről.

  • Kérjük, hogy mielőtt telefonon vagy e-mailen megkeresne bennünket, tájékozódjon a honlapunkról! Az ügyintézéshez szükséges információkat megtalálja itt.
  • Természetesen teljes körű tájékoztatásra törekszünk, de a közérthetőség, a kanadai viszonyokhoz igazodás érdekében egyes esetekben a tájékoztatás egyszerűsített és nem a pontos jogi fogalmakat használja. Előfordulhat, hogy ügyében a honlapon feltüntetetteken túl további mellékletek bemutatására kötelezi az eljáró hatóság. Ilyen jellegű felelősséget a honlapunk tartalmáért nem tudunk vállalni.
  • A honlapunkkal és a konzuli ügyintézéssel kapcsolatos észrevételeit, panaszait megoszthatja velünk a consulate.ott@mfa.gov.hu e-mail címen.

Konzulátusok Kanadában

A következő oldalainkon tájékozódhat a Kanadában elérhető hivatásos és tiszteletbeli konzulátusokról. Megtalálja elérhetőségeiket, az ügyintézéshez szükséges alapvető tudnivalókat, és időpontot is foglalhat. 


Utazás Kanadába

Ezeken az oldalakon hasznos tanácsokat talál a Kanadába utazása előkészítéséhez, illetve tájékoztatjuk a bajba jutott magyar állampolgároknak nyújtott konzuli segítség formáiról.


Állampolgárság

Ezeken az oldalakon tájékozódhat a magyar állampolgárság igazolásáról és keletkezéséről, és részletes leírást adunk az állampolgársági kérelmek benyújtásáról.

Kiindulásként javasoljuk, hogy

​olvassa el!

Az állampolgársági kérelmekre vonatkozó oldalak:


Anyakönyvi ügyek

Ezeken az oldalakon a Nagykövetségen kezdeményezhető anyakönyvi ügyekről tájékozódhat. Ide tartoznak a külföldön történt születés, házasságkötés és haláleset hazai anyakönyvbe történő bejegyzése iránti kérelmek. Megtudhatja, hogyan tehet apai elismerő nyilatkozatot a konzul előtt, hogyan változtathat nevet és azt is, hogyan szerezhet be anyakönyvi kivonatokat Magyarországról.

Hazai anyakönyvezés:

​Egyéb anyakönyvi ügyek:


​Útlevél

Ezeken az oldalakon tájékozódhat az úti okmányokkal kapcsolatos eljárásokról:


Hitelesítés és felülhitelesítés

Ezeken az oldalakon tájékozódhat a konzul közjegyzői jellegű tevékenységéről, mint az aláírás-, másolat- és fordításhitelesítés. Szintén megtalálja a kanadai kiállítású közokiratok magyarországi felhasználhatóságához szükséges diplomáciai felülhitelesítésről szóló tájékoztatónkat.


​Egyéb ügyek

Az alábbi oldalainkon a konzulnál kezdeményezhető egyéb ügyekről talál leírást. Nem szerepel itt minden lehetséges ügytípus. Hogy milyen egyéb ügyeket intézhet, arról a konzuli szolgálat honlapján, illetve a díjtáblánkból tájékozódhat. Ezekkel kapcsolatos kérdéseit küldje meg nekünk a consulate.ott@mfa.gov.hu e-mail címünkre!


Konzuli díjak

A díjtáblázatunk összegyűjtve tartalmazza a konzuli- és vízumdíjak Kanadában fizetendő összegét.