A világhírű Kodály-módszerről tartott előadásokat Észak-Amerika több városában Dr. Nemes László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének igazgatója. A New York-i Magyar Kulturális Központ szervezésében, a Chicagói Főkonzulátus és az Ottawai Nagykövetség együttműködésében megvalósuló körút előadásai lehetőséget nyújtottak a híres Kodály-módszer, a magyar zenepedagógiai gyakorlat és a magyar kórusművészet további népszerűsítésére az amerikai kontinensen.

A zeneprofesszor 2019. március 18-19-én Montrealban, a McGill University Schulich School of Music intézetben megtartott kóruspedagógiai műhelyfoglalkozásain az egyetem karvezető képzésének doktorandusz és mesterszakos hallgatói ismerték meg Kodály Zoltán korszakos jelentőségű zenepedagógiai életművét. A hallgatóknak lehetőségük volt Bartók Béla Cantata profana című oratóriuma részleteinek analízisére, valamint az 1945 utáni magyar kórusirodalom áttekintésére, olyan latin és angol nyelvű mesterműveken keresztül, melyek előadása könnyen megvalósítható a külföldi gyakorlatban is.

Nemes László montreali műhelyfoglalkozásai tovább gazdagították a McGill Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem között meglévő szakmai együttműködést, melynek következő eredményeképpen a McGill University Schulich School of Music Choral Studies vezetője, Jean-Sébastien Vallée a 2019-2020-as koncertszezonban Budapestre látogat, hogy mai kanadai és francia zeneszerzők műveinek előadásán vezényelje az Új Liszt Ferenc Kamarakórust.