A Kanadai Magyar Kulturális Tanács 2016. október 24-30. között rendezte meg az Edmontoni Magyar Kulturális Napokat. Az eseménysorozaton részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, Dr. Borókainé dr. Vajdovits Éva, az EMMI koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára, Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, és Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője és Ódor Bálint nagykövet.

Október 26-án Ódor Bálint nagykövet fogadást adott az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. A fogadáson beszédet mondott Robert A. Wanner, az albertai Parlament elnöke, aki hangsúlyozta az 56-ban Kanadába érkező magyarok hozzájárulását a tartomány és egész Kanada fejlődéséhez. Rachel Notley, Alberta miniszterelnökének köszöntőlevelét a törvényhozás egy képviselője olvasta fel. Levelében Notley azt emelte ki, hogy 1956 fontos kötelék a két ország között, és megköszönte az Albertába érkező magyaroknak, hogy a kanadai társadalom hasznos és értékes tagjai lettek. Magyar részről beszédet mondott Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Hoppál Péter államtitkár. Az esemény kulturális programját a Nagykövetség meghívására Kanadába látogató Csillagszeműek néptáncegyüttes nagysikerű előadása szolgáltatta. A forradalom emlékének tiszteletére az edmontoni High Level Bridge-et a magyar trikolor színeivel világították ki erre az estére. Október 26-án este a Csík zenekar koncertjére került sor. Az előadás a Nagykövetség támogatásával valósult meg, az együttes nagy sikert aratott a nagyjából 300 fős közönség körében.

Október 27-én magyar borkóstoló és gasztronómiai fesztivál vette kezdetét, melyre az ételt az Ottawai Nagykövetség szakácsa, Varga Zsolt készítette. Ezt követően került sor a 60. évfordulós megemlékezésre és ünnepségre az Albertai Egyetem dísztermében. Az eseményen beszédet mondott Hoppál Péter államtitkár, Szilágyi Péter helyettes államtitkár, Jakab István országgyűlési alelnök, Ódor Bálint nagykövet valamint Borókai Gábor újságíró. Ezt követően klasszikus zenei koncert vette kezdetét, melynek keretében fellépett többek között Jónás Gabriella zongorista. A koncerten Haydn, Liszt és Bartók darabok csendültek fel.  Október 28-án nyitotta meg kapuit Kanada legelső Zsolnay porcelán kiállítása, melynek keretében 56 Zsolnay alkotást tekinthettek meg az érdeklődők. Az Art Gallery of Albertában megrendezett kiállítást Hoppál Péter államtitkár nyitotta meg. Az estét a magyar bor és gasztronómiai fesztivál zárta, melyen borbemutatót tartott Kanada első master sommelier-je, John Szabo. Október 29-én este tartották a 49. Csárdás Bált. A rendezvényen köszöntőt mondott Jakab István országgyűlési alalenök, Hoppál Péter államtitkár, valamint Ódor Bálint nagykövet, és átadták az idei év Kodály ösztöndíjait. Fellépett a Csillagszeműek néptáncegyüttes.