Őrizzük meg múltunk!

Őrizzük meg jövőnk!

A magyarok örökségét rengeteg közös érték és emlék testesíti meg Kanadában: ezekből ad egy kis ízelítőt a 2019-ben elindított https://hungarianheritageincanada.ca/hu honlap. A magyar értékek és a honlap is folyamatos gondozásra szorulnak, emellett nem titkolt célunk új értékek felfedezése is.

Ezért indítunk el egy olyan közös projektet, amelybe kanadai külképviseleteink mellett együttműködő partnerként meghívjuk a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai képviselőit, illetve a Kanadában működő magyar szervezetek vezetőit és tagságát.

Arra bátorítunk mindenkit, hogy keresse fel a https://hungarianheritageincanada.ca/hu oldalt és keresse meg az otthonához közel eső vagy általa egyébként ismert magyar értéket:

Ha megtalálta és rendelkezik bővebb információval vagy jobb minőségű fotóval kérjük, hogy ossza meg a honlapon. Amennyiben úgy találják, hogy a honlap nem tartalmaz egy magyar értékként számba vehető örökséget szívesen vesszük, ha segítséget kapunk az értéktár további gazdagításban.

Az év folyamán a Nemzeti Összetartozás Fája mintájára emlékplakettet tervezünk eljuttatni minden, a programunkban részt vevő közösségnek, illetve „Magyar értékőrző” és „Magyar értékfelfedező” kitűzővel is jutalmazzuk azokat, akik velünk tartanak a Kanadai Magyar Értéktár fejlesztésében.